Om oss

DuoPads mission är att med vår patenterade produkt hjälpa så många som möjligt att undvika musarm och karpaltunnelsyndrom.

Om DuoPad

DuoPad är ett företag som erbjuder produkter för att förebygga och förhindra musarm. DuoPad erbjuder företag, organisationer och privatpersoner ett unikt, svenskt patenterat hjälpmedel mot musarm och karpaltunnelsyndrom.

DuoPads utgångspunkt är att pengar som satsas på medarbetarnas hälsa ska vara en lönsam investering genom sänkta kostnader för sjukfrånvaro.

DuoPad startades då en av grundarna, som led av musarmsbesvär och hade provat olika hjälpmedel utan resultat, fick en snilleblixt. Han insåg att ett av problemen är att armen flyttas mellan tangentbordet och musen. Fasta stöd kunde fungera hjälpligt vid tangentbordet men inte vid musen.

Den bärande idén är att stödet skall sitta på handloven och därmed följa med armen i dess rörelser. För att undvika snedbelastning behövs ett handlovsstöd för varje arm. DuoPad hade fötts.

DuoPad har utprovats och förfinats i nära samarbete med ledande ergonomer och sjukgymnaster. Idag är det en färdigutvecklad och patenterad produkt som hjälpt, och kommer att hjälpa, många med musarmsbesvär samt förebygga besvär för idag besvärsfria datoranvändare.

VÅR AFFÄRSIDÉ

”Att med ett svenskt patenterat hjälpmedel förhindra och förebygga musarm och karpaltunnelsyndrom för vuxna, ungdomar och barn som använder dator.”